Bij Autorijschool Gooijer

Rijlessen met automatische versnellingsbak.

Bij Autorijschool Gooijer bieden wij ook rijlessen in automaat aan. Momenteel geven wij les in een hybride Kia Niro.Lesauto automaat rijlessen
Wij zijn gespecialiseerd in opfriscursussen met automaat voor mensen die langere tijd niet gereden hebben, bijvoorbeeld door ziekte. Ook voor mensen waarbij altijd de partner reed, maar dit nu niet meer kan. Zie ook onze pagina Opfriscursus - Autorijschool Gooijer
Verder zijn we specialist in het begeleiden van een rijtest bij het CBR en natuurlijk de voorbereiding daarop. Bijvoorbeeld voor senioren die opgeroepen worden voor een rijtest naar aanleiding van een medische keuring. 
Ook begeleiden wij mensen met een beperking.

Automaat en mensen met een beperking

Het mag duidelijk zijn dat voor sommige mensen het automaat rijbewijs een must is. Mensen met een fysieke beperking waardoor ze tijdens het rijden niet een koppeling of pook kunnen bedienen, maar ook mensen met een mentale beperking.
Voor mensen die ernstig moeite hebben met het verdelen van aandacht (denk aan ADD, ADHD of autisme) kan automaat rijden een uitkomst zijn!
Onze automaat instructeur heeft ruime ervaring met deze doelgroep en heeft diverse cursussen gevolgd om deze leerling zo goed mogelijk te begeleiden!
Uiteraard zijn we ook zeer bedreven in het helpen van mensen die al een rijbewijs bezitten, maar door een ziekte of ongeval een rijtest bij het CBR moeten doen. Wij begeleiden je in dit proces en leren je de auto te bedienen met je beperking.

Uw instructeur;

Michiel Gooijer is naast eigenaar van autorijschool Gooijer verantwoordelijk voor de rijlessen in automaat.

Instructeur rijles automaat Michiel

"Met heel veel plezier geef ik een hele brede groep mensen rijles in de automaat. Juist het specialistische aspect geeft mij veel voldoening. Het is prachtig om te zien dat mensen hun angsten overwinnen en weer terug achter het stuur durven of om leren gaan met hun beperkingen en zo weer veilig aan het verkeer deel kunnen nemen!"

Michiel heeft veel ervaring met diverse mensen met zeer uiteenlopende hulpvraag. Zijn empathische en geduldige benadering maakt dat een rijles prettig is en de gestelde doelen vlot behaald kunnen worden.

De rijlessen in automaat zijn altijd privé, dat wil zeggen dat we altijd tijd tussen rijlessen met verschillende mensen inplannen. We komen je dus niet met een andere cursist ophalen, er zit nooit een 3e persoon in de lesauto.

Reguliere rijlessen in automaat.

Vaak wordt bij rijlessen in automaat gedacht dat dit alleen van toepassing is op mensen met een beperking. Maar ook voor de reguliere rijbewijs leerling begint automaat erg in trek te raken. 
Het behalen van je rijbewijs in automaat biedt een aantal voordelen. In de eerste plaats heb je minder rijlessen nodig dan wanneer je je rijbewijs in een handgeschakelde auto haalt. Immers; het bedienen van pook en koppeling komt te vervallen.
Daarnaast kan je sneller reageren, omdat je minder handelingen hoeft te doen en heb je meer aandacht voor het verkeer.

Automaat rijbewijs

Momenteel is het zo dat wanneer je in een automaat praktijkexamen aflegt je een code op je rijbewijs krijgt. Je mag dan alleen in automaat rijden. Wanneer je toch handgeschakeld wilt gaan rijden zal je opnieuw praktijkexamen moeten afleggen in een handgeschakelde auto.

De digitale rijschool

Wij werken met een uitgebreid rijschool software pakket, met vele voordelen voor onze leerlingen maar ook voor de ouders/verzorgers van onze leerlingen.

Professionele app voor leerling en ouder
Onze leerlingen (en desgewenst ouder) krijgen automatisch toegang tot de gratis RijbewijsApp.

Altijd de afspraken bij je
Onze leerling heeft altijd de planning, financiën en voortgang bij zich. Geen fysieke afsprakenkaart en hoop Whats-appjes minder.
Ook de ouders/ verzorgers kunnen toegang krijgen tot planning, voortgang en of financiële gegevens. Zo bent ook u altijd op de hoogte.

Minder lesuitval
30 minuten voor aanvang van de rijles krijgt de leerling een reminder van zijn afspraak, zodat de kans op het missen van een rijles aanzienlijk kleiner is.

Gelijk inschrijven voor onze rijopleiding?
Ga dan direct naar ons inschrijfformulier!
Nu inschrijven!

Tussentijdse Toets

De Tussentijdse Toets (TTT) is bijna hetzelfde als een examen, behalve dat je er niet voor kunt zakken. Alles verloopt zoals bij een echt examen met een echte examinator / examinatrice. En aan het eind van de rit zal hij of zij alle geëxamineerde onderdelen met je doornemen. Er wordt dan advies uitgebracht over wat goed is gegaan en wat beter kan en moet.

Als je bij de TTT twee van de bijzondere verrichtingen redelijk goed hebt uitgevoerd, hoef je de bijzondere verrichtingen niet meer op het examen te doen. Door die vrijstelling van de bijzondere verrichtingen kan er meer aandacht besteed worden aan het verkeersinzicht. Zou je op het examen iets niet goed doen wat op de TTT wel goed ging, dan kan het resultaat van de TTT meetellen in de uiteindelijke beoordeling. Vaak zorgt de TTT ervoor dat je tijdens het examen minder gespannen en nerveus bent.

Om al deze punten is de TTT een must!

Praktijk Examen

Als je klaar bent voor het praktijk examen wordt het aangevraagd. Tijdens het examen kan (net als bij de TTT) de rij-instructeur meerijden, tenzij een deskundige van het C.B.R. wil meerijden.

Je zult getest worden op veilig en zelfstandig autorijden, onderdelen die je tijdens de lessen hebt gehad (behalve op de bijzondere verrichtingen als je daarvoor door de TTT vrijstelling hebt).

Om te slagen moet voor alle onderdelen een voldoende worden behaald.

Home Rijopleidingen Autorijles B – Automaat