Bij Autorijschool Gooijer

Opfriscursus - voel je zeker in het verkeer.

Soms komt het voor dat mensen lange tijd geen gebruik maken van hun rijbewijs. Na een lange tijd van afwezigheid in het verkeer is het lastig om weer de weg op te gaan.
Mensen op oudere leeftijd, die om diverse redenen een tijd niet zelf hebben gereden, doen er heel verstandig aan om bij ons deze opfriscursus te nemen.

In een eerste les gaan we samen inventariseren wat de probleemgebieden zijn en maken we samen een plan van aanpak. Vaak zien we na enkele lessen al een behoorlijke verbetering en worden angsten overwonnen. In enkele gevallen moeten we een negatief advies afgeven, dit zullen we dan altijd goed beargumenteren. Natuurlijk heeft dit advies geen consequenties voor het wel of niet behouden van je rijbewijs.

Ook voor mensen die in het verleden hun rijbewijs gehaald hebben, maar door rijangst eigenlijk niet meer de weg op durven te gaan, is dit een interessante cursus.

Onze speciaal opgeleide instructeurs nemen alle tijd om je weer (opnieuw) op weg te helpen. Wanneer je er klaar voor bent, stap je met één van onze instructeurs achter het stuur van een lesauto. De instructeur kijkt met je mee naar je verrichtingen en let ook op het verkeer. Zo kun je rustig in je eigen tempo weer wennen aan het deelnemen in het verkeer.

Onze opfriscursus bieden we aan in handgeschakelde auto’s en auto’s uitgerust met automaat!

Gelijk inschrijven voor een opfriscursus?
Ga dan direct naar ons inschrijfformulier! Graag in het opmerkingen veld kort jouw situatie omschrijven.
Nu inschrijven!

Voorbereiden en begeleiden van (medische) rijtesten bij het CBR.

Ook zijn wij specialist in het begeleiden van rijtesten bij het CBR en uiteraard het traject daar naartoe. We zijn goed bekend met de medische procedures bij het CBR. We weten wat er van je verwacht wordt wanneer je een rijtest moet afleggen bij het CBR en kunnen je daar goed op voorbereiden.
Een rijtest wordt bij het CBR afgenomen door een deskundige praktische rijgeschiktheid. Een rijtest is absoluut geen examen en pakken we dus ook anders aan.

Uiteraard is geen verhaal precies hetzelfde, we kijken dus altijd goed naar het individu en trainen je om te gaan met de eventuele beperkingen die je ervaart ten aanzien van het autorijden.
We hebben veel ervaring in het begeleiden van kandidaten met een fysieke beperking (het doen), maar natuurlijk ook met een beperking op mentaal vlak (het denken).
Vaak kiezen we hierbij voor rijlessen in een auto met automatische versnellingsbak, zie dus ook de pagina Rijles automaat - Autorijschool Gooijer

Gelijk inschrijven voor een voorbereiding en begeleiding rijtest?
Ga dan direct naar ons inschrijfformulier! Graag in het opmerkingen veld kort jouw situatie omschrijven.
Nu inschrijven!

Samengevat zijn wij er voor mensen die;

  • Al een tijdje niet hebben gereden;
  • Door een aandoening twijfels hebben over hun rijgeschiktheid;
  • De snelweg niet op durven;
  • Moeite hebben met parkeren / verkeersregels / -borden;
  • Niet vaak met een schakelauto rijden;
  • Niet vaak met een automaat rijden;
  • Zijn opgeroepen door het CBR voor een rijtest;
  • Het rijbewijs in een ander land hebben gehaald en willen oefenen met de verkeersituaties in Nederland.

Wat anderen zeggen over onze begeleiding;

Door mijn incomplete dwarslaesie heb ik geen gevoel meer in mijn rechterarm en hand, ik kan deze hand nog maar beperkt gebruiken. Dat is zeer onhandig in het dagelijks leven. Kan je dan nog auto rijden? Jazeker! 

recensie rijtest begeleiding CBR

Met een verandering in je gezondheid ga je een traject in bij het CBR. Michiel heeft mij geholpen om met één hand te leren sturen. Met zijn geduld en rust heeft hij mij weer vertrouwen gegeven in het autorijden. Je hebt je rijbewijs al, rijdt al jaren, maar door je beperking is het allemaal toch net anders en een beetje spannend. 

 

Een paar lessen waren maar nodig om hierna de medische rijtest af te leggen. De organisatie en planning is helder en duidelijk. Je weet waar je aan toe bent, wat de kosten zijn, en je merkt duidelijk de deskundigheid van het rijden met een fysieke beperking + medische route van het CBR. Digitaal, overzichtelijk, altijd op tijd, gemakkelijk te bereiken voor vragen en ook nog best gezellig! Een prettige ervaring gehad met de rijschool. 

 

Ik kan nu weer zonder hulpmiddelen of aanpassingen rijden in een automaat.

 

Een beetje anders, maar toch weer normaal!
Renske Tas, Hilversum

Hallo, voor mijn verjaardag heb ik tot mijn verbazing 4 rijlessen gekregen van een vriendin.

Leuk jo, moest ongeveer 3 weekjes wachten dat ik aan de beurt was en ja daar was de eerste Vrijdag, joepie.

Ik heb dus 4 lessen gekregen omdat ik al 8 jaar niet auto had gereden, en ik toch voor iedereen een aangename mederijder moet zijn.

Eerst begonnen we altijd met een instructie op een speciaal wit bordje, kon met al mijn vragen bij Michiel terecht, zo fijn.

Na de 4 lessen durf ik echt wel weer de weg op en ga dit ook zeker bijhouden.

Aan de ene kant vond ik het jammer dat de lessen klaar waren, maar helemaal zelf (35 jaar zonder schade gereden) rijden vind ik toch het fijnst .

Ik kan met recht zeggen, als je rijles wilt nemen doe dit bij Gooijer, dan weet je dat het goed gaat 👍

Dag mensen veel plezier met lessen!

🖐️🖐️🖐️🖐️🖐️🖐️
Renata Bonn, Blaricum

Home Rijopleidingen Opfriscursus Auto en begeleiding rijtest CBR