Bij Autorijschool Gooijer

Opfriscursus - voel je zeker in het verkeer

Soms komt het voor dat mensen lange tijd geen gebruik maken van hun rijbewijs. Na een lange tijd van afwezigheid in het verkeer is het lastig om weer de weg op te gaan. In het verkeer heb je te maken met veel verkeersregels, verkeersborden en andere weggebruikers om op te letten. Speciaal voor deze groep mensen, die al een rijbewijs bezitten hebben we een rijtraining in ons opleidingen aanbod. Een “opfriscursus” dus.

Ook onze opfriscursus bieden we aan in handgeschakelde auto’s en auto’s uitgerust met automaat!

In een eerste intake les gaan we samen inventariseren wat de probleemgebieden zijn en maken we samen een plan van aanpak. Vaak zien we na enkele lessen al een behoorlijke verbetering en worden angsten overwonnen. In enkele gevallen moeten we een negatief advies afgeven, dit zullen we dan altijd goed beargumenteren. Natuurlijk heeft dit advies geen consequenties voor het wel of niet behouden van uw rijbewijs.
Ook het voor het voorbereiden en begeleiden van rijtesten bij het CBR bent u bij ons aan het juiste adres!

Onze opfriscursus is voor mensen die:

  • Al een tijdje niet hebben gereden
  • Door een aandoening twijfels hebben over hun rijgeschiktheid
  • De snelweg niet op durven
  • Moeite hebben met parkeren / verkeersregels / -borden
  • Niet vaak met een schakelauto rijden
  • Niet vaak met een automaat rijden
  • Of zijn opgeroepen door het CBR voor een rijtest

Ook voor mensen die in het verleden hun rijbewijs gehaald hebben, maar door rijangst eigenlijk niet meer de weg op durven te gaan, is dit een interessante training. Mensen op oudere leeftijd, die graag hun rijvaardigheden op niveau willen houden, doen er heel verstandig aan om bij ons deze opfriscursus te nemen.

Onze speciaal opgeleide instructeurs nemen alle tijd om je weer (opnieuw) op weg te helpen. Wanneer je er klaar voor bent stap je met één van onze instructeurs achter het stuur van een lesauto. De instructeur kijkt met je mee naar je verrichtingen en let ook op het verkeer. Zo kun je rustig in je eigen tempo weer wennen aan het deelnemer in het verkeer.

Home Rijopleidingen Opfriscursus Auto